There was an error in this gadget

Thursday, August 27, 2009

KHATIMAH CINTA


Oh tidur malam
Nyanyikan lagu
Rindu hatiku
Yang terpendam

Oh bintang malam
Lukis wajahku
Katakan aku
Pergi

Genggamlah cinta
Yang kuberikan
Simpanlah slalu
Dalam hati

Ku akan slalu
Dalam mimpimu
Menemani tidurmu

Sudahlah sudah
Kuharus pergi
Jangan kau tangisi
Aku lagi

Biarku bawa
Seluruh cintamu
Ku dakap dalam
Tidur panjangku…

Peluk tubuhku
Kecup pipiku
Relakan saja
Aku pergi

Wednesday, August 26, 2009

cuba


Cuba kau dengar
Cuba kau cuba
Diam bila ku cuba
Tuk berbicara dengan kamu

Pernahkah kau ada
Bila ku perlu
Tuk meluahkan rasa hati

Dan bila kau bersuara
Setia ku mendengar
Agar tenang kau merasa

Siapa
Sebenarnya aku padamu
Mungkin sama dengan teman lain
Yang bisa kau buat begitu

Dan bila
Tiada lagi teman bermain
Kau pulang tuk dapatkan aku
Itulah aku…padamu

Cuba kau lihat
Cuba kau cuba
Renung ke mata aku
Bila ku kaku melihatmu

Pernahkah kau ada
Bila ku perlu
Tuk menyatakan rasa sakit
Dalam diri

Dan bila kau perlu
Setia ku menunggu
Agar senang kau merasa

Siapa
Sebenarnya aku padamu
Mungkin sama dengan teman lain
Yang bisa kau buat begitu
Dan bila
Tiada lagi teman bermain
Kau pulang tuk dapatkan aku
Itulah aku…padamu

Maafkan kerana aku tak pernah
Terlintas tuk menulis pada mu
Salahkan ku
Tak mungkin lagi aku meminta
Untuk kau mendengar..
Untuk kau melihat ke mataku

Siapa
Sebenarnya aku padamu
Mungkin sama dengan teman lain
Yang bisa kau buat begitu
Dan bila
Tiada lagi teman bermain
kau pulang tuk dapatkan aku
itulah aku…padamu


Friday, August 21, 2009

ASKM Selamat berpuasa kpd umat islam seluruh dunia terutama my famly kat kch sarawak...i miss uolz...nanti raya balik heee...kepada my frenz kat kl..puasa tau jgn tak puasalak..n jgn chek chor lebih haaa.....kpd insan tercayang izzy...selamat meyambut bln ramadhan even pun dah wish kat hp but no reply at all...its ok.....kat sini harap dia baca......


Harap bulan puasa dapat rahmat dari Allah S.W.T dan aku berharap aku sembuh terus dgn sakit aku amin....selamat berpuasa wasalam....... n aku sertakan pic aku gune songkok di padan kan dgn bj melayu hee.....

Thursday, August 20, 2009

TERUSKANLAH....

Pernahkah kau bicara
Tapi tak di dengar
Tak di anggap
Sama sekali..

Pernahkan kau tak salah
Tapi disalahkan
Tak di beri
Kesempatan

Reff :
Kuhidup dengan siapa
Ku tak tau kau siapa
Kau kekasihku tapi
Orang lain bagiku

Kau dengan dirimu saja
Kau dengan duniamu saja
Teruskan lah.. Teruskan lah
Kau begitu

Kau tak butuh diriku
Aku patung bagimu
Cinta buta
Kebutuhan mu

Back to reff.

Hoo.. Hooo

Kau dengan dirimu saja
Kau dengan duniamu saja
Teruskan lah.. Teruskan lah
Kau.. kau begitu


4 U IZZY........

Wednesday, August 19, 2009

sedih....

perasaan sedih menyelubungi aku.....waktu ini aku demam n tak de sape yg peduli..aku dah tak kisah semua tu....jiwa aku rasa kosong kebelakangan ini....aku resah mcm jiwa kacau...bl aku balik dekat bilik aku...perasaan itu akan datang balik...hidup aku sunyi....

aku rasa nak menjerit sepuas hati..tapi aku berada di campus..tak dapat nak melakukan semua itu...nanti orang cakap aku gile....ye sekarang aku mcm org giler dgn org tu jarang msg dgn aku...ye aku tahu sbg stdnt agak bz...tp aku pun stdnt jugak pandai lah kawal semua tu kan...

mugkin dia bernggapan aku tak paham..ye memang aku tak paham...dulu dan sekrang dapat dibezakan....memang lumrah perhubungan mcm tu...memang aku akui..tp sampai bl?,,,,ktk dapat bg tau kan keadaan kt sibuk atau pun tidak..susah sangat ker....

dan mesti orang bergganpan aku ni fikir pelik...tapi selalu nye benda memang btol...kt banyak pengalaman....kata orang tak semua same ye memang btol..tp ada ker????????????????

tepuk dada tanye selera,,,,benganggggggggggggggggggggggggggggg

Sunday, August 16, 2009

tensyen....

huuu hari tensyen sb aku stress dengan keadaan kat sini..tak de kwan..kadang kesorangan...menyebab kan aku sakit kepala hari2 makan panadol tak leh..nanti tertagih lak huuuu..

kadang2 teman aku bermsg ialah lover aku...melepaskan kerinduan msg dgn dia n call dia...lega sikit..itu pun tak puas hee....mcm nafsu buaya lak kan...heee..cyg luv u sangat n ketat...yg aku selalu aku ungkapkan kat dia yang penting ialash forever......

berbalik tensyen ni..aku tak sabar nak habis n tak sanggup tempuhi kehidupan kan sini...jiwa aku kosong..aku bukan yg jenis dok diam yelah...selalu lepak dgn kawan2..mcm2 lahh....klah ni je yg aku dapat bg tau hermmm tensyennnnnn hhhhuuuuuuu

syg luv u (izzy)

Wednesday, August 12, 2009

I'm so sorry.....

ermmmm nak mintak maaf kalo bahasa aku telah melukakan hati nya...bkn niat ku....tapi aku amat menyangginya,,,,,dan ada 5 bulan lebih lg aku akan berjumpe dgn nye.....aku harap dia tak ambik hati....n aku akui aku ni cpt marah,,Cpt cemburu.....

SB NYE AKU CYG DIA.......LUV U IZZY....MUAHHHHHHHH FOREVER

Monday, August 10, 2009

DUNIA FESYEN

Jaket di padankan dengan t-shit


BACK TO BASIC



Shoot Depan Cermin






Sunday, August 9, 2009

merindui diri mu.....


saat-saat begini ku amat merindu dirimu...di setiap saat sentiasa bermain difikiran ku...hati ku resah bila tiada khabar berita...keterus berkata wahai sayang adakah kau sihat sejahtera...sesaat kukirimkan khabar...terus kedengaran bunyi pesanan yang menyatakan..dia sihat hendaknya...alhamdulillah...tuhan masih menyangginya.....

pesanan terakhir tok saat ini....jagalah dirimu....jagalah tingkah laku mu....jaga perasaan orang disanyango inyallah kamu akan bahagia dengan keizinan allah....amin................

Saturday, August 8, 2009

pening....


huuu sakit nye kepala aku memikirkan pasal duit...setiap kehidupan manusia tak akan tinggal dgn masalah duit btol tak??hermmm tu ar...aku ni suka cari duit..walaubagaimane pun..ia tak akan mengcukupi walau kt benti keje....waktu aku cuti sem 2 bln ari tu,,,aku keje part time kat
MBF kat k.l///ada jugak gaji tok aku belanje,,bulan pertama aku langsaikan yuran tok aku belajar sem ni,,,baki dia tok aku belanja.....

dapat gaji kedua aku beli barang sikit tok ke kuliah nanti...then baki dia aku bawak kat sabah....tibenye aku kat sabah banyak memerlukan duit huuuu.,,,,,,,,,,,dengan tambang nye mahal,,,ati tu aku datang sini selasa lepas to rigester..aku naik cab nak ke kolej aku,,,RM60 dia caj....takkan mahal jawabnye...dia orang tetap kan sendiri,,,nak tak nak aku terpaksa naik...akiu tak de sape2 kat sabah...nak harapkan sape lagi diri sendiri je ar.....

time tu aku mengeloh giler...pastu dah sampai koleh waktu register..kene bayar lagi yuran tok asrama huuu,nak naik hangin aku......dgn nak bayar baju kelas lagi,,,pastu ari ni aku dah baar hutang aku dgn akwan aku lagi...tapi aku tak dapat semuanye sb aku booking tiket lagi....last2 habis gaji aku yang terakhir aku dapat,,,,,,

dah noya kepala aku ni......aku kene control sedikit perbelanjaan aku...huuu..aku ni tak suka nak mintak duit dgn parenzzzzz event pun parenz aku dua2 keje goverment,,tapi aku keberatan nak mintak kesian aku tgk parenz aku.....ye arr bersusah payah cari duit...akui dah dapat rasakan bertapa peritnye nak cari duit huuuu.......

kebetolan my mum tukar keta baru yahoooo tak sabar nak bawak kete my mum heee,,,,tapi keburukan pd aku aku kurangkan mintak duit blanje nanti sb my mum dag tukar kete baru so mesti perbelanjaan betambah so aku kene paham gak situasi itu...huuuuuu.......tapi yg penting supaya my mum gembira dgn kete baru dia heeee cyg mym mum muahh kat pipi dia........


Friday, August 7, 2009

Bosan....bosan....rinser......................

aduhai........aduhai,,,,kalo macam ni hari2..boleh pengsan aku,, dgn keadaan kat sabah ni......
tak dapat di nafikan bosan tahap giler dah aku ni...hari ni termasok 6 hari aku kat sabah..blom lagi 2 or4 bulan kat sini....sb sini nothing bagi aku...cume tempat aku stdy je,,nak tukar tempat tak dapat dah....huu
event pun my parenz sad y not u change your place!!!!!!

aku cakap lahhh y not but huuu tak leh....sedih...MALAYSIA ye........

aku terpaksa gigih tempohi segala kebosanan kat sini...aku windu dgn kawan2 lame aku..tapi dia orang dah habis tinggal aku jer.sebab dia senior aku,,kalo dia orang ade leh kuar same2 windu ar...saat last sem ari tu dgn mereka,,,,,yahooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tapi hermmmm tinggalah aku keseorangan kat sini....bl bosan teringat famly kat kuching meooooowww heeeee,,,,raya nanti baru balik....sekian lme aku tak balik kampong aku......year..asyik menetap kat k.lumpur jer,,,,sebab aku mengejar impian aku kat sane heeeee

ermm klah lah uolz........






Thursday, August 6, 2009

malam yg membosankan

haii selamat malam semua..kpd sape2 yg membca waktu mlm heee....waktu amat sejuk..lepas hujan....dan saat2 tok malam ni amat membosankan...hanya menggu hari esok..lusa n seterusnye....aku berada deka sabah ni amay membosankan.....tau de kehidupan aku kat sini...cume tempat stdy jer....ermm tak sabar nye nak habis.....ermm k lahh nak tdo dahh
semalamat mlm semua pembacan terutama cyg nama dia izzy heee

luv u izz muahhhhhhhhhh

si dia

Sowie pd my lover..arini lepas kelas pagi tadi..aku terus makan...teramat lapo mase tu huuuu mcm nak pengsan jer...lepas mkn aku trus pg bili..on9 jap n terus tertdo...waktu tu lover aku msg 4 msg ooooo.....kesian kat dia..dia pun call aku dalam 4.15pm kot...dia sangat risau pasal aku....thanks my lover muahhh i love u izzy forever.......

Wednesday, August 5, 2009

Terbangun Dari Tido

Askm...waktu ni aku terbangun dari tdo kul 11.30pm...aku menanti msg dari orang kesayangan tetapi agak lame..mungkin dia bz saa2t akhir ni aku paham....tapi tak kan dalam lepas 2 atau 3 jam baru dapat msg dari dia...tapi ape akan daya memang nasib aku...aku berusaha tabah dgn dugaan ni....inyaallah aku boleh bertahan....

Kawan aku dari k.l baru ke call waktu aku wat coretan ni...name dia Kojad...dian n Ryen nak pg Shah Alam na sambut bday Pyan kawan aku jugak,,,ermm bestye..tp akiu tak leh join dia orang ..huuu sedihkan...itu bday Pyan yg ke20 tahun tak silap...dia tengah gembira kat sane tapi aku kebosanan dalam bilik...

Berbalik cite pasal teman kesayangan aku....dia tak reply msg aku,,,aku sangat sedih sekarang ni....tak tau nak mengadu dgn sape...haaaaaa sedih nye....aku kesunyian dan hati aku tak menentu dengan keadaan ni..yaallah tolonglah kuatkan hati hamba mu ini.....masa ni lah masa yang sesua yg kt leh bermsg dgn teman hidup kt ataupun call mlm2 ni...ia lebih menguatkan hati kt cayang kat dia.....

Aku nak call dia tapi kdt tak mencungkupi,,,saat demi saat,,masa demi masa bergerak demi sedikit msg pun tak sampai..or aku trsalah antar msg hermmm.. tak tau lah!!!!!!!!!!!!!!! pening di buat nye....


Harapan kau...berikan lah kejaiban dalam perhubungan kami dgn baik,,,,amin,,,,,,wasalam,,,
i luv u izzy forever.....muahhhhhhhh

bosan!!!!!

Hari ini adalah hari kedua aku kat k.kotakinabalu...sangat lah bosan bagi aku...tak tau nak wat pe...ermm tapi aku tunggu msg orang tersayang aku tapi tak de gak sampai sekarang..aku call pun tak angkat..mungkin dia bz kot hermmm......masa ni aku karangkan ayat ni ngah baring2 kat atas katil...golek sane golek sini....teringat lak kawan2 kat k.l....rindu giler...nak lepak2 sane terutama kat Nz klcc....sane arr tempat yg best bagi aku dan kawan2 aku....ermm klah aku nak rehat jap.....nanti sbg agi ehhh...nak ucapkan i luv izzy ketat2 heee cyg giler kat dia,,,,,,

Tuesday, August 4, 2009

Kenangan Terindah


Mama top yg hensem
Ini adalah ryen yg aku tumpang umah dia 2 bln waktu cuti sem..banyak saat manis aku tinggal umah dia...thanks Ryen u are my bez frenz.....forover


Kojad
Ini adalah Kojad yg aku kenal dkt umah Ryen n jadi kawan baik...dia kelakar giler
aku suke dgn perangai giler2 dia heee....yg penting dia suka pg Nz dkt klcc tu..setiap ahad malam tu ktg orang lepak2 hee nest giler..thanks kojad


Pyan
Aku suka berkawan dgn dia sb dia pandai bergaya n pandai sesuaikan pakain,,that y kalo aku shoping bawak dia sekalai jado Pa aku kata nyer more ke style....


Fiq,Bily,Aun,Yus
Model yang terkenal heee haaaa mengarot jer kalo betol alhamdulilah,,memang cita2 aku dari kecik..kalo sape tau n ada job tu imform kat aku k heee...happy bersama ni hasil karya billy..or kak bill haaa....

balik poli sabah

askm....waktu aku wat karangan ni aku dah berada dkt politeknik k.kotakinabalu...sblm ketibaan aku kat sini..aku keluar dgn kawan2 aku tok kali terakhirkalinya kau berjumpe dgn dia orang..aku pg makan nasi lemak ayam dkt malis corner.aku suka makan kat sane hee gigh ye bwk kawan2 aku..lepas tu kt orang pg danau kota tok beli barang...aku beli mangga tok loker aku dgn towel..dalam masa yang same aku terharu sangat kawan aku belikan aku boxer dua pasang..aku suka sangat boxer tu hee.masa ni aku ngah pakai heee tak malu kan..lepas tu aku karoke kat danau kota tu.aku bawak lagu MUNGKIN (ANUAR ZAIN) & MEMORI CINTAL LUKA..tok kawan aku..
waktu pun dah lewat dalam kul 2 pg kt orang bergegas balik nak rehat sb flight aku kul 6.50 og ke sabah..amat penat ye waktu tu,,aku tak tdo time tu sb tak ckp masa..aku sempat menjahit butang baju kemeja aku heee nak kecik kan sikit bahagian tangan,,3 pasang ye dgn mata mengantok aduhh....kalo ade orang tersaYANG teman waktu mesti best heee windu kat dia...

waktu pun dah kul 4 pagi aku terus mandi dgn mata mengantok..aku bersiap dgn pakai kan kemeja hee smart je time tu dgn rambut pendek...ermm cyg giler dgn rambut aku yg lame tu hermm tapi terpaksa potong..sn nak register kat poli...jam dah kul 5pg aku dan kawan kau KOJAD N RYEN teman aku ke lcct...kesian kat dia orang sanggu teman kan aku.aku nak mengucap ribuan terima kasih..kat dia orang..tp yang sedih nye aku tak sempat nak break1st dgn dia orang masa dah suntuk,,sedih time tu,,,ak nak nangis jer tapi aku kene tahan gak..sb rmai gilr orang kat situ...

yang penting aku sangat sayang semua kawan aku,,,terutama RYEN yang sanggup tumpangkan aku kat rumah dia n KOJAD banyak berjasa dgn dia sanggup tlong kau waktu susah thanks uolzzzzz

Monday, August 3, 2009

the 1st time

pyan(my bestfriend) & aun


Permulaan aku buat blog mintak tlg kawan aku..namenye pyan...gigih ye aku pg shah alam jumpe dia tok tolong ajarkan,mcm mane nak wat heeee...dlm masa yg same aku dah nak balik sabah..flight aku kul 6.50a.m so masa amat suntuk lepak dgn dia...ermm jap lagi nak gerak kl balik tok jemput kawan aku kat sentul..name dia ryen..and nak pg malis nak makan nasi lemak ayam tok kali terakhir aku...ermm k lah aku nak cepat nanti kt sambung lagi k...wasalam.......